Weboldal készítés alappillérei

Egy weboldalnak is szilárd alapok kellenek, ezeket a pilléreket még a a weboldal fejlesztésének megkezdése előtt határozzuk meg az ügyfél közreműködésével. Ehhez most egy kis segédletet szeretnénk nyújtani.

Technikai szempontból a tárhely és a domain a legfontosabbak, melyek nélkül nem lehetséges weboldalt készíteni, így ezek kötelező elemek még a munkálatok megkezdése előtt!
Ezután pedig azt kell meghatározni, hogy milyen célja/funkciója lesz a honlapnak és pontosan ki(k)nek szól, ki a célközönség?

tárhely

Webtárhely szolgáltatónál vásárolt (vagy saját) fizikális tárhely szükséges a weboldal és tartalmának tárolásához. Ilyen szolgáltató például a www.nethely.hu; illetve a különböző típusú honlapokhoz különböző méretű tárhelyet érdemes választani, melyben természetesen tudunk segíteni, miután felvetted velünk a kapcsolatot. Fontos, hogy megbízható és minőségi szolgáltatót válassz a weboldal sebessége, stabilitása stb. miatt.

Domain – Webcím

A domain a weboldalak címe például blendedstudios.hu – ez az a cím, ami alapján a böngésző tudja melyik weboldalt kell betöltenie (mint egy földrajzi cím). A weboldalt készítéshez vásárolni kell egy egyedi domaint, ehhez itt találhatsz útmutatást!

Weboldallal kapcsolatos célkitűzés

A hatékony weboldal működtetéséhez, üzemeltetéséhez meg kell határozni, hogy milyen céllal szeretnéd a weboldaladat elkészíttetni. Meg kell határozni, hogy milyen módon jelenjenek meg a kínált szolgáltatások, termékek, hogyan kerülnek bemutatásra az oldaladon és azt hol szeretnéd megjeleníttetni a weboldalon belül (sitemap).

Weboldal vagy webáruház?

Termékek konkrét online értékesítéséhez webáruházra, szolgáltatások online értékesítéséhez vagy árajánlatok kiadásához weboldalra lesz szükség. A webáruház a vásárlás folyamatához szükséges webáruház motorral, kategória és termékoldalakkal jelent többet egy weboldalnál, összetettebb rendszer. Egyszerűbb webáruházat pedig hibrid megoldással lehetséges elkészíteni. Utóbbi esetben a weboldal felülete alatt webáruház motor működik, de nem olyan terjedelemben, mint egy teljes webshop.

A felsoroltak meghatározásában ügyfeleink számára egyéb segédleteket és tanácsokat is nyújtunk.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

célközönség

A célközönséged meghatározását a webdesign kialakításánál feltétlenül figyelembe kell venni. Pl. ha 20-40 év közötti nők vagy 50-70 év közötti férfiak alkotják a fő célközönséget, akkor a weboldal látványvilágát is ennek megfelelően kell megtervezni. Más esetben nem fog illeni a kínált termékekhez, szolgáltatáshoz a készített design és ez a látogatók elvesztését fogja eredményezni.

A különböző social média felületekre is érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni (Facebook, Instagram stb.) illetve a Google MyBusiness fiók létrehozása szintén fontos a teljes digitális jelenlét kialakításához és a tevékenység kiterjesztéséhez. A fenti alapok létrehozása után érdemes a leendő weboldal szöveges tartalmainak megírására, szerkesztésére koncentrálni.

Ehhez segítséget a Weboldalad tartalmának megírása című cikkünkben találsz.

#

Vissza A Tudástárhoz

Hasonló tartalmak

Weboldalad tartalmának megírása

Weboldalad tartalmának megírása

Ahogy már a” SEO – Keresőoptimalizálás” című cikkükben említettük, hogy a weboldalad szöveges tartalma szolgáltatja a Google számára a szükséges információk nagy részét (úgynevezett tartalmi SEO-t), ami a keresőmotorban való megjelenési alkalmakat, rangsort...

bővebben
Grafikai alapfogalmak

Grafikai alapfogalmak

Vektorgrafika Olyan számítógépes grafika, amely pontokból, vonalakból, görbékből, alakzatokból épül fel, és matematikai alapjainak köszönhetően veszteségmentes eredményt alkot minden méretben. Pixelgrafika / Raszteres grafika Pixelekből felépülő grafika, amit más...

bővebben
Miért hozzak létre google fiókot a weboldalam számára?

Miért hozzak létre google fiókot a weboldalam számára?

Egy ingyenes Google fiók létrehozására tekinthetsz úgy, mint egy tökéletes befektetés, mivel a vállalkozásodat és annak fejlődését táplálja, és nem utolsó sorban ez fogja a weboldalad Indexelését is lehetővé tenni a Google Search Consol segítségével, amely mondhatni a...

bővebben

Pin It on Pinterest