Weboldal készítés alappillérei

Egy új honlap ugyan úgy mint bármi más is a szilárd alapokra épül rá, ezeket a pilléreket még a weboldal fejlesztésének megkezdése előtt meg kell határozni, és le kell fektetni. Ezeket az ügyfélnek kell előre meghatároznia, melyhez most egy kis segédletet szeretnénk nyújtani.

Technikai szemszögből a tárhely és a domain a két legfontosabb alap, melyek nélkül nem lehetséges weboldalt publikálni, így ezek kötelező tartóoszlopai a leendő weboldaladnak.
Elméleti szempontból pedig azt kell meghatároznod, hogy milyen pontos célt szánsz a honlapodnak, és pontosan kiket szeretnél vele megszólítani.

tárhely

A weboldalak tartalmait minden esetben el kell tárolni valahol, ahonnan megtekintés közben betölti az adatokat a böngésző. Ezt a célt szolgálja a webtárhely melyet tárhely szolgáltatóktól tudsz vásárolni például a www.nethely.hu honlapon. Különböző típusú honlapokhoz különböző méretű tárhelyet érdemes vásárolni, melyben természetesen tudunk neked segítséget nyújtani ha felveszed velünk a kapcsolatot.

Domain – Webcím

A domain tulajdonképpen a weboldalak címe például www.blendedstudios.hu – ez az amit a böngészőbe beírunk, ha egy adott honlapot meg szeretnénk nyitni. Ha saját weboldalt szeretnél, akkor egy domaint kell vásárolnod, mely utána a te oldalaidat webcímek alapján fogja azonosítani pl.: www.blendedstudios.hu/weboldal-webaruhaz-keszites/.

A domain vásárláshoz itt találhatsz útmutatást!

Weboldallal kapcsolatos célkitűzés

Elméleti síkon mindenképp meg kell határoznod, hogy miként és milyen céllal szeretnéd a weboldaladat felépíteni. Ez azért fontos, mert, ha nem fordítasz kellő figyelmet a kezdeti tervek meghatározására akkor nem lesz megfelelő hatékonyságú a weboldalad.
Meg kell határoznod, hogy pontosan milyen módon szeretnéd a szolgáltatásaid vagy termékeid bemutatni az oldaladon és azt hol szeretnéd megjeleníttetni a weboldalad térképén (sitemap).

Weboldal vagy webáruház?

Sok esetben mondható, hogy a két fogalom mondhatni néha már összemosódik, Természetesen ha valaki kifejezetten webáruházat szeretne magának, termékek értékesítése kapcsán az egyértelmű, hogy a számára egy webáruház motort is el kell helyezni a weboldalban. De mi a helyzet ha valaki csak egy mezei honlapot szeretne?
A kérdés nagyszerű, ugyanis ez tökéletes példa az előzetes célkitűzés meghatározása szemszögéből. Ha olyan terméked van ami kapcsolódik a fő szolgáltatásodhoz, vagy hozzád akkor azt meg tudod jeleníteni a weboldaladon ha webáruház motort is kérsz a weboldaladba. Ez azért lehet számodra jó, mivel a webdesign trendekben ez egy újnak mondható megoldás, így valószínű, hogy a konkurenseidtől különböző, modernebb módon tudod magad bemutatni a piacon.

Ezeknek a célkitűzéseknek a meghatározásában ügyfeleink számára természetesen segédletet, és további tanácsokat is nyújtunk.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Megcélzott célközönség

A célközönséged meghatározása is fontos lépés, mivel a webdesign alapjait is ehhez mérten kell létrehoznunk. Nem mindegy, hogy 20-40 év közötti nők, vagy 50-70 év közötti férfiak alkotják a fő célközönséged, ugyanis ezeket ha nem veszed figyelembe, akkor nagyon sok látogatót bukhatsz el az oldaladra kattintást követő első másodpercekben.

Továbbá azt érdemes még észben tartani, hogy manapság a weboldalak akkor tudnak tökéletesen érvényesülni, ha megkapják a kellő támogatást a social média felületekről (facebook, instagram) illetve a megfelelően beállított google mybusiness felől, melyek együtt egy egészként fogják a digitális jelenlétedet teljessé varázsolni.

Ha ezeket az alappilléreket kipipáltad, akkor érdemes továbbmenni és belemélyedni a leendő weboldalad szöveges tartalmainak készítésébe, melyről a Weboldalam tartalmának megírása című cikkünkben találsz leírást.

#

Vissza A Tudástárhoz

Hasonló tartalmak

Grafikai alapfogalmak

Grafikai alapfogalmak

Vektorgrafika Olyan számítógépes grafika, amely pontokból, vonalakból, görbékből, alakzatokból épül fel, és matematikai alapjainak köszönhetően veszteségmentes eredményt alkot minden méretben. Pixelgrafika / Raszteres grafika Pixelekből felépülő grafika, amit más...

bővebben
Miért hozzak létre google fiókot a weboldalam számára?

Miért hozzak létre google fiókot a weboldalam számára?

Egy ingyenes Google fiók létrehozására tekinthetsz úgy, mint egy tökéletes befektetés, mivel a vállalkozásodat és annak fejlődését táplálja, és nem utolsó sorban ez fogja a weboldalad Indexelését is lehetővé tenni a Google Search Consol segítségével, amely mondhatni a...

bővebben
SEO – Keresőoptimalizálás

SEO – Keresőoptimalizálás

Az sosem elég, ha van egy szép és funkcióiban tökéletes weboldalunk, erre a honlapra be kell valahogy csábítanunk az általunk megcélzott embereket. Ebben a legnagyobb szerepe a Google-nek van, hiszen a célközönségünk túlnyomó része Google segítségével kezdi a számára...

bővebben

Pin It on Pinterest