Miért hozzak létre google fiókot a weboldalam számára?

Egy ingyenes Google fiók létrehozására tekinthetsz úgy, mint egy tökéletes befektetés, mivel a vállalkozásodat és annak fejlődését táplálja, és nem utolsó sorban ez fogja a weboldalad Indexelését is lehetővé tenni a Google Search Consol segítségével, amely mondhatni a Technikai SEO egy kis részét képezi.

Megmutatjuk neked a Google által nyújtott lehetőségeket, illetve, hogy azok miként tudnak segíteni a vállalkozásod fejlődésében.

De ezek előtt egy fogalmat fogunk számodra tisztázni, ami nem más, mint az Indexelés.

Indexelés

Ahhoz, hogy a honlapjaid oldalai megjelenhessenek a Google keresési találatai között, azt a keresőmotornak először indexelnie kell.

Az indexelési folyamat, ott kezdődik, hogy a Google elkezdi feltérképezni a weboldaladat, például egy beküldött webhelytérkép alapján, és az összes oldalt megvizsgálja, hogy technikailag megfelel-e arra, hogy megjelenhessen a Google keresési találatai között, tehát indexelhető-e.

Google fiók

Legtöbb embernek nagy valószínűséggel már van saját fiókja, de akkor miért is érdemes új fiókot regisztrálni?
Mivel ez a fiók Üzleti célokat is szolgál, például Mybusiness, Analytics, Search Console vagy Adwords ezért is javasolt egy új fiók létrehozása, hogy a magánéleti dolgok ne keveredhessenek az üzleti területtel.

Egy Google fiók létrehozása rendkívül egyszerű és egyben ingyenes is melyet ezen a linken lehet elindítani.

Google Search Console

Elsődleges funkciója a weboldalad összeköttetése a Google kereső rendszeréhez, ide lehet feltölteni a Sitemap-ed, és ez végzi az oldalad feltérképezését és indexelését is.
Ezen túl itt találhatod, hogy hány alkalommal jelentek meg az oldalaid keresések során, átlagosan hányadik pozícióban vagy megtalálható a Google-ben, vagy hányan kattintottak az oldalaidra.

A Search Console-al való összekötést természetesen a weboldal fejlesztése tartalmazza nálunk, így neked csak a számok tanulmányozása marad.

Search Console

Google Analytics

Ha szereted a számokat tanulmányozni, az Analytics a barátod lesz, mivel, funkcionalitását tekintve, a weboldaladdal kapcsolatos összes adatot gyűjti, és ezeket a számokat a megfelelő módon felhasználva a megfelelő üzleti döntéseket fogod tudni majd meghozni.

Pár példa, amit a Google Analytics által mért adatokból megtudhatsz

 • Az oldalmegtekintések száma
 • Milyen napokon és napszakokban keresik fel az oldalaid
 • Demográfiai és érdeklődési jelentések
 • Milyen platformokról érkeznek az oldaladra
  • Direkt megkeresések
  • Organikus keresési megjelenítések
  • Hirdetett megkeresések
  • Közösségi oldalak 

Google Analytics létrehozása

Google Cégem – MyBusiness

A friss vállalkozások számára egy elengedhetetlen és ingyenes platform, ahol lehetőség van az üzleteddel kapcsolatos adataid megadására, megjelenésre a Google térképeken, és kapcsolattartásra a leendő vagy már meglévő ügyfeleiddel.

Bővebben olvashatsz erről a szolgáltatásról a Google MyBusiness létrehozása, beállítása című cikkünkből.

Google Ads – AdWords

Az utolsó, amit bemutatunk nagyvonalakban a Google Ads, amely a google-ön keresztüli hirdetések létrehozásáért és kezeléséért felelős, úgynevezett Pay Per Click (PPC) rendszerű platform, ami annyit tesz, hogy a hirdetésedre való kattintások esetén fizetsz a Google számára.

Google Ads

Ha szeretnéd, hogy mi hozzuk létre neked a Google fiókot, és a Google Cégem felületét, akkor számíthatsz ránk!

Amennyiben úgy érzed, hogy ezekre szükséged van, de nincs rá kapacitásod, hogy megcsináld, akkor elvégezzük számodra a Google fiók létrehozását, és a Google Mybusiness beállítását. Ezt a szolgáltatásunkat a honlapunkon meg tudod rendelni mindössze 10.000 Ft-os áron ide kattintva!
#

Vissza A Tudástárhoz

Hasonló tartalmak

Weboldalad tartalmának megírása

Weboldalad tartalmának megírása

Ahogy már a” SEO – Keresőoptimalizálás” című cikkükben említettük, hogy a weboldalad szöveges tartalma szolgáltatja a Google számára a szükséges információk nagy részét (úgynevezett tartalmi SEO-t), ami a keresőmotorban való megjelenési alkalmakat, rangsort...

bővebben
Grafikai alapfogalmak

Grafikai alapfogalmak

Vektorgrafika Olyan számítógépes grafika, amely pontokból, vonalakból, görbékből, alakzatokból épül fel, és matematikai alapjainak köszönhetően veszteségmentes eredményt alkot minden méretben. Pixelgrafika / Raszteres grafika Pixelekből felépülő grafika, amit más...

bővebben
SEO – Keresőoptimalizálás

SEO – Keresőoptimalizálás

Az sosem elég, ha van egy szép és funkcióiban tökéletes weboldalunk, erre a honlapra be kell valahogy csábítanunk az általunk megcélzott embereket. Ebben a legnagyobb szerepe a Google-nek van, hiszen a célközönségünk túlnyomó része Google segítségével kezdi a számára...

bővebben

Pin It on Pinterest