Miért hozzak létre google fiókot a weboldalam számára?

Egy ingyenes Google fiók létrehozására tekinthetsz úgy, mint egy tökéletes befektetés, mivel a vállalkozásodat és annak fejlődését táplálja, és nem utolsó sorban ez fogja a weboldalad Indexelését is lehetővé tenni a Google Search Consol segítségével, amely mondhatni a Technikai SEO egy kis részét képezi.

Megmutatjuk neked a Google által nyújtott lehetőségeket, illetve, hogy azok miként tudnak segíteni a vállalkozásod fejlődésében.

De ezek előtt egy fogalmat fogunk számodra tisztázni, ami nem más, mint az Indexelés.

Indexelés

Ahhoz, hogy a honlapjaid oldalai megjelenhessenek a Google keresési találatai között, azt a keresőmotornak először indexelnie kell.

Az indexelési folyamat, ott kezdődik, hogy a Google elkezdi feltérképezni a weboldaladat, például egy beküldött webhelytérkép alapján, és az összes oldalt megvizsgálja, hogy technikailag megfelel-e arra, hogy megjelenhessen a Google keresési találatai között, tehát indexelhető-e.

Google fiók

Legtöbb embernek nagy valószínűséggel már van saját fiókja, de akkor miért is érdemes új fiókot regisztrálni?
Mivel ez a fiók Üzleti célokat is szolgál, például Mybusiness, Analytics, Search Console vagy Adwords ezért is javasolt egy új fiók létrehozása, hogy a magánéleti dolgok ne keveredhessenek az üzleti területtel.

Egy Google fiók létrehozása rendkívül egyszerű és egyben ingyenes is melyet ezen a linken lehet elindítani.

Google Search Console

Elsődleges funkciója a weboldalad összeköttetése a Google kereső rendszeréhez, ide lehet feltölteni a Sitemap-ed, és ez végzi az oldalad feltérképezését és indexelését is.
Ezen túl itt találhatod, hogy hány alkalommal jelentek meg az oldalaid keresések során, átlagosan hányadik pozícióban vagy megtalálható a Google-ben, vagy hányan kattintottak az oldalaidra.

A Search Console-al való összekötést természetesen a weboldal fejlesztése tartalmazza nálunk, így neked csak a számok tanulmányozása marad.

Search Console

Google Analytics

Ha szereted a számokat tanulmányozni, az Analytics a barátod lesz, mivel, funkcionalitását tekintve, a weboldaladdal kapcsolatos összes adatot gyűjti, és ezeket a számokat a megfelelő módon felhasználva a megfelelő üzleti döntéseket fogod tudni majd meghozni.

Pár példa, amit a Google Analytics által mért adatokból megtudhatsz

 • Az oldalmegtekintések száma
 • Milyen napokon és napszakokban keresik fel az oldalaid
 • Demográfiai és érdeklődési jelentések
 • Milyen platformokról érkeznek az oldaladra
  • Direkt megkeresések
  • Organikus keresési megjelenítések
  • Hirdetett megkeresések
  • Közösségi oldalak 

Google Analytics létrehozása

Google Cégem – MyBusiness

A friss vállalkozások számára egy elengedhetetlen és ingyenes platform, ahol lehetőség van az üzleteddel kapcsolatos adataid megadására, megjelenésre a Google térképeken, és kapcsolattartásra a leendő vagy már meglévő ügyfeleiddel.

Bővebben olvashatsz erről a szolgáltatásról a Google MyBusiness létrehozása, beállítása című cikkünkből.

Google Ads – AdWords

Az utolsó, amit bemutatunk nagyvonalakban a Google Ads, amely a google-ön keresztüli hirdetések létrehozásáért és kezeléséért felelős, úgynevezett Pay Per Click (PPC) rendszerű platform, ami annyit tesz, hogy a hirdetésedre való kattintások esetén fizetsz a Google számára.

Google Ads

Ha szeretnéd, hogy mi hozzuk létre neked a Google fiókot, és a Google Cégem felületét, akkor számíthatsz ránk!

Amennyiben úgy érzed, hogy ezekre szükséged van, de nincs rá kapacitásod, hogy megcsináld, akkor elvégezzük számodra a Google fiók létrehozását, és a Google Mybusiness beállítását. Ezt a szolgáltatásunkat a honlapunkon meg tudod rendelni mindössze 10.000 Ft-os áron ide kattintva!
#

Vissza A Tudástárhoz

Hasonló tartalmak

Grafikai alapfogalmak

Grafikai alapfogalmak

Vektorgrafika Olyan számítógépes grafika, amely pontokból, vonalakból, görbékből, alakzatokból épül fel, és matematikai alapjainak köszönhetően veszteségmentes eredményt alkot minden méretben. Pixelgrafika / Raszteres grafika Pixelekből felépülő grafika, amit más...

bővebben
SEO – Keresőoptimalizálás

SEO – Keresőoptimalizálás

Az sosem elég, ha van egy szép és funkcióiban tökéletes weboldalunk, erre a honlapra be kell valahogy csábítanunk az általunk megcélzott embereket. Ebben a legnagyobb szerepe a Google-nek van, hiszen a célközönségünk túlnyomó része Google segítségével kezdi a számára...

bővebben
Weboldal készítés alappillérei

Weboldal készítés alappillérei

Egy új honlap ugyan úgy mint bármi más is a szilárd alapokra épül rá, ezeket a pilléreket még a weboldal fejlesztésének megkezdése előtt meg kell határozni, és le kell fektetni. Ezeket az ügyfélnek kell előre meghatároznia, melyhez most egy kis segédletet szeretnénk...

bővebben

Pin It on Pinterest