Google MyBusiness létrehozása, beállítása

A teljesen ingyenesen elérhető Google MyBusiness magyarul Cégem sok szempontból fontos lehet egy vállalkozás számára, melyekből párat bemutatunk, majd azt is megtudhatod, hogyan hozz létre magadnak cégprofilt, és miket érdemes rajta feltétlenül beállítani.

Google Cégem fő előnyei

Az ügyfeleid felé egy kiváló kapcsolattartási, és informálási felület, amelyen a céged fő adatai, elérhetőségei, és nyitvatartása jelenhet meg. A meglévő ügyfeleid értékelni tudják munkádat, termékeidet, szolgáltatásaidat, így ha egy új érdeklődő rátalál a cégprofilodra az összes hasznos információ mellett visszajelzéseket ovashat rólad, mely nagyon sok esetben döntő tényezőként szolgálhat abban, hogy úgy döntsenek, téged választanak.

Emellett a google keresések során nagyobb eséllyel találnak rád, mivel a google szereti a  MyBusiness fiókkal rendelkező vállalkozásokat előrébb sorolni a találati listában.

Ha üzlethelyiséggel rendelkezel, azt megjeleníti a google térképek rendszere is, ha rád kattintanak a google maps már mutatja is az elérhetőségeidet, az általad vagy ügyfeleid által feltöltött fényképeket, és az értékeléseidet is.

Cégprofil létrehozása

1. Menj a Google Cégem weboldalára, majd a jobb felső sarokban kattints a bejelentkezés gombra.

Érdemes a google MyBusiness számára egy külön g-mail fiókot létrehozni, hogy a vállalkozásoddal kapcsolatos dolgokat külön tárolhasd a személyes fiókodtól. Ha még nincs g-mail fiókod, vagy megfogadod a tanácsunkat és új fiókot hoznál létre akkor ezen a linken találhatsz hozzá egy Tudástár bejegyzést.

2. Kattints a Vállalkozás felvétele a Google rendszerébe gombra

3. Add meg a vállalkozásod nevét pl.: Blended Studios, majd kattints a Tovább gombra

4. Add meg a vállalkozásod kategóriáját – Kezd el begépelni a vállalkozásod majd a legördülő menüből válaszd ki ami leginkább rád illik, Pl.: Grafikus, majd kattints a Tovább gombra

5. Megadhatod hogy van-e üzleted / irodád ahol elérhetnek az ügyfelek – Ha van akkor az igen gombot bejelölve a következő lépésnél megadhatod, hogy ez hol található pontosan.

6. Add meg a vállalkozásod címét, ha több címen vagy elérhető a következő pontban tudod a továbbiakat megadni

7. Add meg a telefonszámot amin az ügyfelek elérhetnek, illetve ha van már weboldalad akkor írd be a webcímet pl.: https://blendedstudios.hu. Amennyiben még nincs weboldalad vagy készülőben van akkor válaszd a nincs szükségem webhelyre lehetőséget.

8. A következő pontban eldöntheted, hogy a Google küldjön-e számodra e-maileket a hírekkel, lehetőségekkel kapcsolatban

9. A Befejezés gombra kattintva el is készítetted a Google Cégprofilodat, de itt még nem végeztél!

10. A következő lépésben igazolnod kell a Google felé, hogy tiéd a vállalkozás. A megadott adatok alapján, és egy kapcsolattartó megadásával a levélküldés gombra kattintva igényelsz egy igazoló kóddal ellátott levelet, amelyet a google megküld neked 14 nap alatt postán.

11. A folytatás gombra kattintva be is fejezted a Google MyBusiness regisztrációdat.

Nefeledd, ha megkapod a google-től a levelet, az ellenőrző kóddal igazolnod kell a vállalkozásodat, a levélben leírtakat követve.

Első lépések a Google Cégem felületeden

Miután létrehoztad a Google Cégprofilodat, a bal oldalon az irányítópultodat láthatod, a lap közepén pedig a Google MyBusiness fiókod főoldalát

Érdemes befejezned az adatlapod teljes kitöltését, és személyreszabását.

1. Kattints az irányítópultod Információ menüpontjára.

Itt megadhatod, hogy milyen szolgáltatási területen dolgozol, nyitvatartást van lehetőséged hozzáadni, kínált termékeidet fel tudod venni, Szolgáltatásaidat megadhatod, Rövid leírást tehetsz közzé a vállalkozásodról, és akár fotókat is hozzáadhatsz a cégprofilodhoz

2. Kattints a Fotók menüpontra az irányítópulton

Itt hozzáadhatod a vállakozásod embémályát (logó), Profilfotódat, valamint további képeket videókat a vállakozásoddal kapcsolatban.

Gratulálunk, ha mindent sikerült beállítanod, akkor van egy aktív és személyreszabott Google Cégprofilod mely a google által küldött levél igazolását követően teljes mértékben láthatóvá válik a google szöveges és térképes keresési rendszerében is!

Ha szeretnéd, hogy mi hozzuk létre neked a Google fiókot, és a Google Cégem felületét, akkor számíthatsz ránk!

Amennyiben úgy érzed, hogy ezekre szükséged van, de nincs rá kapacitásod, hogy megcsináld, akkor elvégezzük számodra a Google fiók létrehozását, és a Google Mybusiness beállítását. Ezt a szolgáltatásunkat a honlapunkon meg tudod rendelni mindössze 10.000 Ft-os áron ide kattintva!

#

Vissza A Tudástárhoz

Hasonló tartalmak

Facebook business fiók létrehozása

Facebook business fiók létrehozása

Amennyiben van a válkozásodnak Facebook oldala*, és szeretnéd hirdetni a szolgáltatásaidat, termékeidet, weboldaladat a közösségi médiában, akkor szükséged lesz egy Facebook Business fiókra. Ezen keresztül kezelheted a kampányaidat, hozzáférést adhatsz marketing...

bővebben

Pin It on Pinterest